Παραιτήσου ή θα έχεις την τύχη του Καντάφι, λένε στον Άσαντ έξι συγγραφείς

Παραιτήσου, αλλιώς θα έχεις την τύχη του Ιρακινού Σαντάμ Χουσείν ή του Λίβυου Μουαμάρ Καντάφι, γράφουν έξι διάσημοι συγγραφείς στον Μπασάρ αλ Άσαντ σε επιστολή που συνυπογράφουν...
Την επιστολή με την οποία καλούν τον Άσαντ να αποσυρθεί από την εξουσία και να σταματήσει τον εμφύλιο και την αιματοχυσία στην Συρία υπογράφουν οι Άλφρεντ Γκρόσερ, Ντέιβιντ Γκρόσμαν, Κλαούντιο Μάγκρις, Ορχάν Παμούκ, Μπουαλέμ Σανσάλ και Μάρτιν Βάλσερ.

Η Συρία βρίσκεται σε διαδικασία
«εξαφάνισης» ως αποτέλεσμα της 20μηνης βίας που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 40 χιλιάδων ανθρώπων, γράφουν στον Άσαντ οι έξι διάσημοι συγγραφείς.
Όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, σε καθημερινή βάση 150 άνθρωποι σκοτώνονται στην Συρία και ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν αυξάνεται μέρα με την μέρα, ενώ οι τραυματίες κινδυνεύουν να πεθάνουν εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων.
«Κύριε πρόεδρε, η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες, όμως υπάρχει ένα απλός τρόπος για να σωθεί ο λαός της Συρίας: Η παραίτηση», επισημαίνουν οι συγγραφείς τονίζοντας ότι είναι η μόνη εφικτή λύση για τους πάντες, για τον λαό της Συρίας αλλά και τον κόσμο.

Οι έξι καλούν τον Άσαντ να ανακοινώσει την παραίτησή του και να καλέσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να διαπραγματευτούν τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την Συρία σε εκλογές υπότην αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Απευθυνόμενοι στον Άσαντ, οι Α.Γκρόσερ, Ν.Γκρόσμαν, Κ.Μάγκρις, Ο.Παμούκ, Μπ.Σανσάλ και Μ.Βάλσερ λένε ότι η Αλγερία είναι ένας πιθανός προορισμός όπου μπορεί να καταφύγει εάν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι αρνηθούν να του προσφέρουν άσυλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα