Παρέμβαση από την Περιφέρεια για άμεση αποκατάσταση στο Δερβένι…


Στην αποδοχή της πρότασηςτης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της οριστικής γεωτεχνικής μελέτηςγια την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην έξοδο Δερβενίου προς Καλαμάταπροχώρησε το Υπουργείο Υποδομών μετά την ενεργοποίηση του φαινομένου τηςκατολίσθησης. Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου 2012, παρουσίατου διευθυντή παραχωρήσεων κ. Καρνέση, αλλά και εκπροσώπων της κοινοπραξίας τουΜορέα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της καθυστερημένης επέμβασης στοσυγκεκριμένο σημείο... του δρόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση τουζητήματος δεν πρόκειται να γίνει με σκοπό την
προσωρινή λύση, αλλά τηνοριστική. Μετά την τελευταία ενεργοποίηση του φαινομένου, στις 2/3/2012πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας καιεστάλη αυθημερόν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο (Δ/νση Δ1) προκειμένου ναεπιληφθεί του θέματος, με δεδομένο ότι αυτή είναι η υπηρεσία που έχει συντάξειτη σχετική μελέτη, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του ευρύτερου έργου αποκατάστασηςτου δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Προκειμένου ναδρομολογηθεί η έναρξη των άμεσων παρεμβάσεων και η σχετική πρόσθετη σήμανση μετην οποία θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία μέχρι οι καιρικές συνθήκεςεπιτρέψουν την εφαρμογή της οριστικής λύσης υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τιςαρμόδιες υπηρεσίες ενώ αυτοψία έγινε σήμερα και από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Αλευρά και στελέχη του Υπουργείου Υποδομών. Η όλη οριστική παρέμβαση πάντωςκινείται στο ύψος των 8 εκατ. ευρώ!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα