«Πετυχημένο» το δημοψήφισμα για τα πυρηνικά στη Βουλγαρία

Το πρώτο δημοψήφισμα στη Βουλγαρία τα τελευταία είκοσι χρόνια πέτυχε. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση των Βούλγαρων αναλυτών για τη χθεσινή ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη χώρα...
Γεγονός, το οποίο αρκετοί Βούλγαροι αναλυτές ερμηνεύουν ως συμμετοχή
του ενός-τρίτου, περίπου, του πραγματικού εκλογικού σώματος καθώς στις εκλογικές λίστες υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο «φαντάσματα» (άνθρωποι που έχουν πεθάνει, μετανάστες κ.α. ψηφοφόροι που δεν έχουν διαγραφεί από τις λίστες) όπως υπενθύμισε σε χαρακτηριστικές δηλώσεις ο Βούλγαρος πολιτικός Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls.

Το γεγονός, ότι τα δύο-τρίτα των εκλογέων τάχθηκαν υπέρ της ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας στη Βουλγαρία δια της κατασκευής καινούργιου πυρηνικού σταθμού σημαίνει, ότι η Βουλή θα υποχρεωθεί να ξανασυζητήσει, τουλάχιστον, το σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε». Η υλοποίηση του οποίου θα ξαναρχίσει είτε τώρα, είτε μετά τις βουλευτικές εκλογές το καλοκαίρι.

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο κ. Σεργκέι Στανίσεφ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία της οποίας συγκεντρώθηκαν οι περισσότερες από τις επτακόσιες χιλιάδες ψήφοι υπέρ του δημοψηφίσματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα