Πήρε την κούπα ο Ολυμπιακός…

Για 39η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League και εξασφάλισε τον τίτλο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Το γκολ σημείωσε ο
πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Κέβιν Μιραλάς, στο 54΄...
Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Μανιάτη (9΄), Τοροσίδη (10΄), Χολέμπας (32΄), είχαν δοκάρι με τον Αμπντούν στο 44΄, ενώ σκόραραν και δύο φορές όμως στο 21’ το γκολ του Μανιάτη και στο 34’ του Μιραλάς ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ. Ο Παναιτωλικός, που «καιγόταν» για βαθμούς, απείλησε μόνο στο 24΄, με μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Αναστασιάδη να φεύγει άουτ, κι έτσι έμεινε κι αυτός στο «μηδέν».

Το γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 54’. Ο Μιραλάς πήρε την κάθετη μπαλιά του Μακούν και με πλασέ έκανε το 0-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και έχασε δύο ευκαιρίες με τον Μακούν. Ο Παναιτωλικό απάντησε με ένα σουτ του Ακαλέ στο 74’ να περνά άουτ.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους γηπεδούχους, μετά την ήττα τους αυτή, να αισθάνονται πλέον έντονα τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-1 (Νοva 3)

Γκολ: 55' Μιραλάς
45' δοκάρι Αμπντούν

Κίτρινες κάρτες: Άντι, Φερνάντες - Μέλμπεργκ. Αμπντούν, Καζίμ Ρίτσαρντς, Χολέμπας

Κόκκινες κάρτες: -

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (86' Καραμαλίκης), Σιόντης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (62' Ακαλέ), Καμαρά, Άντι (62' Φερνάντες), Χαριστέας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (46' Μοντέστο), Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (78' Φουστέρ), Μιραλάς, Αμπντούν (83' Τζιμπούρ), Καζίμ Ρίτσαρντς.

Τα τρόπαια:
Ολυμπιακός 39
Παναθηναϊκός 20
ΑΕΚ 11
Άρης 3
ΠΑΟΚ 2
Λάρισα 1
Keywords
Τυχαία Θέματα