Προφυλακίστηκε ο Παπαχατζής - Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Φερέτης

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα εκβίασης, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες....
Το Σάββατο απολογήθηκαν ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης συνολικά 16 άνθρωποι, που κατηγορούνται ως μέλη των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων. Η διαδικασία των απολογιών των συνολικά 53 κατηγορουμένων για την
υπόθεση ξεκίνησε την Παρασκευή, με την προφυλάκιση επτά ατόμων και θα συνεχιστεί σήμερα Κυριακή ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες του Σαββάτου είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, Χρ. Παπαχατζής. Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ακόμη δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία κι ο άλλος απότακτος, πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της ισχυρότερης εκ των τεσσάρων συμμοριών, Μ. Καραμπέρη και τέσσερις «μπράβοι».
Αντιθέτως, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 200.000 ευρώ, αφέθηκαν οκτώ εκ των κατηγορουμένων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών, είναι ο δημοσιογράφος της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης (με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ) και ο τραπεζικός υπάλληλος (100.000 ευρώ).

Οι απολογίες
Ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Ως προς το επίμαχο τηλεφώνημα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε με τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό της μίας οργάνωσης αλλά και την ενημέρωση που παρέσχε σ' αυτόν σχετικά με καταγγελία για την τοκογλυφική του δραστηριότητα, φέρεται να ισχυρίστηκε τα εξής: «Ήταν μία τυπική συνομιλία. Έδωσα άμεσα εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία, ορίζοντας ελεγκτές και ενημερώνοντας τις αρμόδιες οικονομικές αρχές. Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο». Σχετικά δε με την γνωριμία του με τον 58χρονο επιχειρηματία φέρεται να απάντησε ότι τον γνώριζε από τη δεκαετία του ’90 όταν ως πρόεδρος των εφοριακών Θεσσαλονίκης διοργάνωνε χοροεσπερίδες στα μαγαζιά του.

Από την πλευρά του, ο εν ενεργεία αστυνομικός, που κατά το κατηγορητήριο διηύθυνε τις ομάδες των μπράβων και τους «στρατολογούσε», αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Ισχυρίστηκε δε ότι στους λογαριασμούς του δεν βρέθηκαν άλλα χρήματα πέραν αυτών της μισθοδοσίας του.
Ο γιος του 58χρονου ακολούθησε, επίσης, τη γραμμή της άρνησης των σε βάρος του απαγγελόμενων κατηγοριών, ενώ φέρεται να είπε ότι ο πατέρας του τον είχε βάλει συνδικαιούχο στους λογαριασμούς του.
Σε ό,τι αφορά τον δημοσιογράφο της ΕΤ 3, που κατηγορείται ότι «εισέπραττε» χρήματα από εκβιαζόμενα θύματα καταθέτοντάς τα σε προσωπικούς του λογαριασμούς κι ότι ενημέρωνε τον 58χρονο για την πορεία των αστυνομικών ερευνών για υπόθεση αυτο
Keywords
Τυχαία Θέματα