Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί αδιαφάνειας στο ΚΘΒΕ

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας διέταξε σήμερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ηθοποιού, Κώστα Χαΐκάλη, για αδιαφανείς διαδικασίες στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος...
Ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε επείγουσα έρευνα του ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται
το αδίκημα της απιστίας. Ο εισαγγελέας ζητά από την υπηρεσία να συλλέξει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, να διαπιστώσει ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν, να προσδιορίσει τη ζημιά σε βάρος δημοσίου καθώς και τους υπεθύνους. Θα κληθούν να καταθέσουν ηθοποιοί και υπάλληλοι του Κρατικού Θεάτρου.
Υπενθυμίζεται, ότι στις καταγγελίες του, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κάνει λόγο «για αδιαφανή και επιζήμιο για τα συμφέροντα του θεάτρου, κατά παράβαση σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας», χειρισμό της υπόθεσης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των έργων ΕΣΠΑ του Κρατικού Θεάτρου με απευθείας ανάθεση στην εταιρία «ΕΥΠΟΛΙΣ».
Η εταιρεία «Εύπολις» ανέλαβε, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, να διαχειρισθεί έργα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ ύψους 2.700.000 ευρώ (για την αναπλήρωση τεχνικού εξοπλισμού το θέατρο) έναντι του ποσού (αμοιβή) των 11.000 ευρώ.
thestival.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα