Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη 2012…

Ο Δήμος Μεσσήνης και το Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη» διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη 2012, στο Εκκλησιαστήριον της Αρχαίας Μεσσήνης. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 23 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 του ίδιου μήνα. Απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Σκοπός της διοργάνωσης του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή του αρχαιολογικού χώρου και των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και η βιωματική επαφή των...
νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Στοχεύει, επίσης, στην υλοποίηση μιας δράσης που απευθύνεται στη νέα γενιά, έτσι ώστε η πολιτιστική μας κληρονομιά να λειτουργήσει ως ζωογόνος δύναμη στη σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα στους νέους μαθητές και σπουδαστές.

Την καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ απαρτίζουν οι: Πέτρος Θέμελης, καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας, η Λυδία Κονιόρδου, επικεφαλής του κέντρου αρχαίου δράματος «Δεσμοί», ο Χρήστος Λάζος, μέλος του Δ.Σ. «Διάζωμα», και η Κλεοπάτρα Δίγκα, ζωγράφος και σκηνογράφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα