Προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις…

(Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης, απο το real.gr)Η στάση που τήρησε η ΝΔ με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου διαγράφοντας μέσα σε μία νύχτα 22 βουλευτές στοίχισε δημοσκοπικά καθώς σε όλες τις μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο τύπο σημειώνει πτώση. Την φθορά ωστόσο την ανέμεναν και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που επισπεύσθηκε ο «πολιτικός γάμος»
με τους Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη όπως επίσης και η επιστράτευση του Β. Μειμαράκη με στόχο την αντιστροφή του κλίματος. Εκείνο όμως που προβληματίζει τα στελέχη της Συγγρού είναι τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η ΝΔ. Μόλις 19% δίνει... στην πρόθεση ψήφου η μέτρηση της MRB για την Realnews με αποτέλεσμα η αυτοδυναμία να φαντάζει άπιαστο όνειρο.

Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον Απρίλιο που ζητά ο Αντώνης Σαμαράς, τότε τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά για να ανέβουν τα ποσοστά.

Εάν οι εκλογές πάρουν νέα αναβολή τότε αυτό θα είναι «δίκοπο» μαχαίρι όπως λένε στελέχη της Συγγρού στο Real.gr «Μπορεί να ανακάμψουμε, αλλά μπορεί οι πολίτες που θα νιώθουν στην τσέπη τους τα μέτρα να μας γυρίσει την πλάτη».

Οι εισηγήσεις που δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς πριν αναχωρήσει για την Κύπρο ήταν να προχωρήσει η ΝΔ και σε άλλες μεταγραφές προκειμένου να δείξει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα συσπειρώσουν τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους. Ήδη στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις συνεργατών του Προέδρου του κόμματος με βουλευτές άλλων κομμάτων.

Επίσης μία από τις απόψεις που έπεσε στο τραπέζι των συσκέψεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ήταν να κλείσει ερμητικά η πόρτα επιστροφής και για τους 22 βουλευτές. Όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες και από την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές που διαγράφηκαν στις ψηφοφορίες για τον εφαρμοστικό νόμο. Οι σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχουν κλονισθεί σε προσωπικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μπορεί να μιλάει απαξιωτικά για τα δύο στελέχη που προσχώρησαν στην ΝΔ, αλλά σε καμία δήλωση του δεν καταφέρθηκε εναντίον του Προέδρου της ΝΔ. Αυτό και σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει το ΛΑΟΣ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει και μετεκλογική συνεργασία μεταξύ των δύο.

Α. Σαμαράς: Άμεσα εκλογές

Ο Πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μαζί με τον Έλληνα πρεσβευτή Βασίλη Παπαϊωάννου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή» ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές: «Χρειάζονται τώρα συγκεκριμένα πράγματα. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ε
Keywords
Τυχαία Θέματα