Πυρά από ΧΑ και ΚΚΕ για κυβέρνηση και αντιρατσιστικό

Δηκτική στάση απέναντι στη διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο υιοθέτησε η Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως η «μοναδική διαφωνία μεταξύ των τριών αρχηγίσκων είναι ο τρόπος περιορισμού του Εθνικιστικού Κινήματος....

«Ο Σαμαράς πείστηκε από τους συμβούλους του ότι οι αλχημείες Ρουπακιώτη δεν πρόκειται να περιορίσουν, αλλά να συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο την Χρυσή Αυγή.
Αντίθετα οι Βενιζέλος και Κουβέλης επιμένουν φανατικά στη θέσπιση άθλιων νομοθετημάτων σταλινικού τύπου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΧΑ.

«Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής οδηγεί σε διάλυση την συγκυβέρνηση της υποταγής […] το εθνικιστικό ποτάμι της Χρυσής Αυγής δε σταματά ούτε με αντισυνταγματικούς νόμους, ούτε με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Σαμαρά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την πεποίθησή του ότι «οι όποιες διαφωνίες» υπάρχουν μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «δεν μπορούν να τη συνολική αντιλαϊκή ατζέντα της σύσκεψης και τη συμφωνία των εταίρων στα νέα αντιλαϊκά μέτρα» εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, οι «αυτές οι ενδοκυβερνητικές ζυμώσεις» υπηρετούν «τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και άλλους στόχους σε βάρος του εργατικού-λαϊκού κινήματος» και δεν πρέπει να «αποπροσανατολίσουν» τους πολίτες από μακριά από το «να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το ναζισμό».
Keywords
Τυχαία Θέματα