«Πυρήνας ανάπτυξης σε όλη τη Β. Ελλάδα το ΥΜΑ-Θ»!

Τη δέσμευση ότι θα εργαστεί, με όλες του τις δυνάμεις, για να γίνει το επανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑ-Θ) ένα χρήσιμο, παραγωγικό και αποτελεσματικό υπουργείο, ανέλαβε ο νέος υπουργός Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είχε, σήμερα, την πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους σε αυτό και τους απηύθυνε φιλικό χαιρετισμό, καθώς η επίσημη ανάληψη καθηκόντων του υπουργού θα γίνει μετά την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με σχετικό προεδρικό διάταγμα...
«Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι και πάλι εδώ, στέλνει συμβολικό εθνικό μήνυμα και θα αποτελέσει τον πυρήνα της ανάπτυξης
σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα» είπε ο κ. Καράογλου. Εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποίησε την προεκλογική της δέσμευση, για επανασύσταση του ΥΜΑ-Θ.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η πρώτη ερώτηση που ο ίδιος είχε καταθέσει στη Βουλή, μετά τις εκλογές του 2009, ήταν η διαμαρτυρία για την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολούθησε κοινή ερώτηση όλων των βουλευτών της ΝΔ από τη Β. Ελλάδα.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κατάργηση του ΥΜΑ-Θ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης συνοδεύτηκε από την απαξίωση της συγκεκριμένης κυβερνητικής δομής.

Τόνισε ότι η επανασύσταση του ΥΜΑ-Θ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά δεν έγινε μόνο για συμβολικούς εθνικούς λόγους, αλλά και για ουσιαστικούς. Τις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση το πλαίσιο λειτουργίας και οι αρμοδιότητες του ΥΜΑ-Θ, που, όπως είπε ο κ. Καράογλου, θα παρακολουθεί την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς στη Βόρεια Ελλάδα και θα ασχολείται με ζητήματα ανάπτυξης και την καθημερινότητα των πολιτών.

Το «προφίλ» του κ. Καράογλου

Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου γεννήθηκε στο Ζαγκλιβέρι της Θεσσαλονίκης το 1960. Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του Θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού. Πριν την εκλογή του ως βουλευτής, εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (φοροτέχνης - λογιστής), ενώ στη συνέχεια εργαζόταν στο Υπουργείο Οικονομικών, ως εφοριακός στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας Νομού Θεσσαλονίκης. Από το 1986 είναι μέλος του Οικονομικού Επιστημονικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο εφοριακό Γιώτα Μαντανίκα και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Βανέσσα, φοιτητές.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Θεόδωρος Καράογλου έχει ήδη συμπληρώσει 17 1/2 γόνιμα χρόνια στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Έχοντας περάσει απ'όλες σχεδόν τις βασικές βαθμίδες του χώρου, ο Θεόδωρος Καράογλου έχει αποκομίσει τη δική του πολύτιμη εμπειρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών να συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη:

Το 1986 εκλέγεται σε ηλικία 26 ετών πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου.
Το 1990 επανεκλέγεται με ποσοστό 56%.
Το 1991
Keywords
Τυχαία Θέματα