Ρωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν αντιπολιτευόμενο για «συμμετοχή σε μαζικές ταραχές»

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Γκασκάροφ "για συμμετοχή σε μαζικές ταραχές" κατά την διάρκεια διαδήλωσης που έγινε στην Μόσχα στις 6 Μαΐου του 2012, παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή έρευνας της Ρωσίας....

Ο Αλεξέι Γκασκάροφ "ηγήθηκε μιας ομάδας ατόμων που μετείχαν ενεργά σε μαζικές ταραχές" και έκανε χρήση "βίας κατά εκπροσώπων της αστυνομίας",
διευκρινίζει η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Με τον Γκασκάροφ ανέρχονται σε 26 αυτοί στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, κατά της οποίας διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε την πραγματοποίηση μεγάλης διαδήλωση φέτος την ίδια ημέρα, στις 6 Μαΐου, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την περσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στους κατηγορούμενους αυτούς μπορεί να επιβληθεί ποινή δύο ως δέκα ετών εγκλεισμού σε κέντρο κράτησης.
Την περασμένη Πέμπτη, ο αντιπολιτευόμενος Κονσταντίν Λεμπέντεφ καταδικάστηκαν σε εγκλεισμό δυόμισι ετών σε κέντρο κράτησης για "οργάνωση μαζικών ταραχών" κατά την διαδήλωση της 6ης Μαΐου του 2012.
Εκείνη την ημέρα η διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά του Πούτιν γενικεύθηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Περίπου τριάντα αστυνομικοί και δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα