Σάλος με τον φασιστικό χαιρετισμό του γιου του δημάρχου της Ρώμης

Τέλος δεν έχει ο σάλος που έχει ξεσπάσει με τη δημοσίευση δύο φωτογραφιών που απεικονίζουν τον Μανφρέντι Αλεμάνο γιο του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο να χαιρετά φασιστικά από τις διακοπές του στη Μύκονο....
Για το ζήτημα μάλιστα έκανε δηλώσεις ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Ουμπέρτο Μαρόνι λέγοντας ότι «δυστυχώς είναι γνωστή η ιστορία της οικογένειας Αλεμάνο, δηλαδή το νεοφασιστικό περιβάλλον της. Ο γιος του δημάρχου, αν λάβουμε υπόψη μας τις φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να κάνει τον φασιστικό χαιρετισμό, πρέπει να έχει πάρει τις συνήθειες της οικογένειάς του».

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Ρώμης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα δήλωσε ότι ο γιος του έσφαλε και κατήγγειλε όσους αναπαρήγαγαν τις φωτογραφίες του 17χρονου Μανφρέντι κάτι που όπως είπε «παραβιάζει τα δικαιώματα ανηλίκου». Συμπλήρωσε μάλιστα πως η υπόθεση αυτή πήρε τέτοιες διαστάσεις μόνο γιατί ο Μανφρέντι είναι γιος του. «Ιδιωτικά, όπως κάθε πατέρας κάνει με τα παιδιά του, θα αντιμετωπίσω την κατάσταση με τον ίδιο για να του εξηγήσω ότι ακόμα και σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο πρέπει να διατηρούμε σοβαρή και σεμνή στάση», είπε. Δεν παρέλειψε δε να ασκήσει δριμεία κριτική στην διευθύντρια της Huffington Post που στην πρώτη της σελίδα δημοσίευσε μία από τις δύο φωτογραφίες του Μανφρέντι να χαιρετά φασιστικά με τίτλο «τι λέει ο μπαμπάς;». Είπε λοιπόν ότι η Λουτσία Ανουντζιάτα θα έπρεπε να ντρέπεται καθώς «της θυμίζω ότι οι εικόνες ενός ανήλικου που σήμερα δεν διαδραματίζει πολιτικό ή δημόσιο ρόλο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστεί μια πολιτική πολεμική. Τα παιδιά μας, ακόμα κι όταν σφάλουν, δε μπορούν και να πρέπει να χτυπιούνται στη πρώτη σελίδα όπου κινδυνεύουν να γίνουν αντικείμενο μίσους και βίαιων αντιδικιών».

Ο 17χρονος Μανφρέντι βρέθηκε στη Μύκονο με φίλους του και μέλη του Blocco Studentesco της μαθητικής ακροδεξιάς ομάδας για τις διακοπές του κι όπως αναφέρει η Huffington Post «δείχνει να έχει την πολιτική στο Dna του αν κρίνει κανείς τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε για τη γιορτή του “φασίστα της τρίτης χιλιετίας”». Αλλωστε ο πατέρας του ήταν κι ο ίδιος μέλος φασιστικής νεολαίας ενώ δεν ξεχνά κανείς από τους πολίτες της ιταλικής πρωτεύουσας την ημέρα της εκλογής του που πλήθος μαυροφορεμένων και κοντοκουρεμένων ανδρών χειροκροτούσαν και τον χαιρετούσαν ναζιστικά ενώ τραγουδούσαν χαρακτηριστικά φασιστικά τραγούδια. Αυτή τη… βαριά λοιπόν κληρονομιά θέλησε να αναδείξει ο Μανφρέντι όταν ανεβασμένος σε ένα εγκαταλειμμένο λεωφορείο σε περιοχή της Μυκόνου μαζί με την παρέα του απαθανατίστηκε να υψώνει το δεξί του χέρι και να χαμογελά. Μόλις βέβαια τα ιταλικά μέσα εντόπισαν τα «διαμάντια» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο νεαρός έσπευσε να αποσύρει τα ντοκουμέντα, καθώς άλλωστε επανειλημμένως όπως επισημαίνει η Huffington Post έχει δεχθεί παρατηρήσεις για το υλικό που «ανεβάζει» στον ιστότοπο όπου ο 17χρονος είναι πολύ δραστήριος και φίλος με 2.500 ανθρώπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα