Σε Καναδούς το "Ελ. Βενιζέλος…



Σε θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments) πουλήθηκε το μερίδιο της Hochtief στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το deal αλλάζει και τα δεδομένα στην επιχειρούμενη αποκρατικοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος», καθώς η ελληνική πλευρά θα βρεθεί να έχει απέναντί της... έναν
νέο συνομιλητή.

Σύμφωνα με τον γερμανικό κατασκευαστικό κολοσσό, η πώληση της εταιρικής μονάδας των αεροδρομίων της, στην οποία περιλαμβάνεται και το μερίδιό της στο «Ελ. Βενιζέλος», έγινε έναντι 1,1 δισ. ευρώ και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013.
«Η HOCHTIEF AirPort περνά στα χέρια ενός μακροπρόθεσμου και αξιόπιστου επενδυτή, που θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αεροπορική δραστηριότητα με έναν υπεύθυνο τρόπο. Επίσης, επιτύχαμε τον στόχο μας να προσφέρουμε μία προοπτική στους εργαζομένους» τόνισε ο οικονομικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Hochtief, Πήτερ Σάσενφελντ.
Ξεπουλά τα μερίδια σε αεροδρόμια
Η Hochtief AirPort έχει συμμετοχές στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και των Τιράνων.
Η συναλλαγή συνολικά ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα δικαιώματα μειοψηφίας φθάνουν τα 400 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, εάν χρειαστεί, καθώς και σε άλλες εγκρίσεις, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα