Σέρρες: Συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή

Σε κυνήγι θησαυρών επιδίδονται όλο και περισσότερα άτομα το τελευταίο διάστημα, αφού φαίνεται πως λόγω της οικονομικής κρίσης ψάχνουν κρυμμένα σεντούκια ή κιβώτια με λίρες, που μπορεί να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα....

Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθησαν στις Σέρρες συνολικά εννιά άτομα, ηλικίας από 30 έως 56 ετών, τα οποία πραγματοποιούσαν παράνομη ανασκαφή, ψάχνοντας για θησαυρό. Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί θησαυρών».
Σύμφωνα με
τις αστυνομικές αρχές, τα συγκεκριμένα άτομα που είναι στην πλειονότητα τους κάτοικοι Θεσσαλονίκης, είχαν κατορθώσει να σκάψουν μία μεγάλη τρύπα, που το βάθος της έφτανε τα οκτώ μέτρα, ενώ στο εσωτερικό της χωρούσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Μάλιστα, τα άτομα που συνελήφθησαν είχαν τοποθετήσει στο χώρο ακόμη και μηχάνημα εξαερισμού.
Σημειώνεται, πως όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή της παράνομης ανασκαφής βρήκαν μέσα στην τρύπα τους τέσσερις από τους εννιά συλληφθέντες, γεγονός που αποδεικνύει την έκταση της ανασκαφής.
Όπως έγινε γνωστό ,κατασχέθηκαν μία βενζινογεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ένα κομπρεσέρ, ένα μηχάνημα εξαερισμού μαζί με το καλώδιο ρεύματος και ένα σωλήνα αλουμινίου, διάφορα σκαπτικά εργαλεία, ένα μπιτόνι 15 λίτρων με βενζίνη, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα και εργαλεία.
Όπως επισημαίνουν οι Αρχές, πρόκειται για την τρίτη περίπτωση παράνομης ανασκαφής το τελευταίο διάστημα μόνο στην περιοχή των Σερρών.
Σε όλα τα περιστατικά οι συλληφθέντες ανέφεραν πως έψαχναν κρυμμένους θησαυρούς...
Πηγή: agelioforos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα