Σκάνδαλο υποκλοπών συγκλονίζει τη Σερβία

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η παρακολούθηση της κρατικής ηγεσίας της χώρας δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο ως υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία....
Ο κ. Ντάτσιτς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Prva σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίες αλλαγές στην αστυνομία.

«Σίγουρα αυτό δεν έχει καμία σχέση
με εμένα ως υπουργό Εσωτερικών. Συνδέεται με την αστυνομία, επειδή δεν υπάρχει σαφές σύστημα επιτήρησης και ελέγχου των ενεργειών» σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Έχω πληροφορίες ότι η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ζήτησε καταγραφή τηλεφωνημάτων χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τέτοια πράγματα δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν και γι αυτό θεωρώ ότι είναι αναγκαίες αλλαγές στην αστυνομία. Σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή αρχηγού της αστυνομίας και όσοι συμμετείχαν σε αυτή την υπόθεση δεν πρέπει πλέον να εκτελούν τα καθήκοντά τους» τόνισε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών ότι πριν από τρεις μέρες τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε εντολή για παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του ίδιου και του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Σερβίας μετέδωσε επικαλούμενος πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση ότι η εντολή δόθηκε από ομάδες συμφερόντων που βοηθήθηκαν από την ηγεσία της αστυνομίας. Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας παρακολουθείται εδώ και καιρό.

«Έχουμε πέσει φωλιά φιδιών, μεταξύ ανθρώπων που χρησιμοποιούν υψηλά αξιώματα σε πολλές υπηρεσίες για να διαχειρίζονται ζωές, μεταξύ ανθρώπων που τόλμησαν να παρακολουθούν πρώτα εμένα και μετά τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση μέχρι τέλους. Έτσι δεν μπορούμε να ζούμε στη Σερβία», είπε ο Τόμισλαβ Νίκολιτς αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε σε εκπομπή του RTS.
Keywords
Τυχαία Θέματα