Σκούπα» τώρα και στην υγεία…


Οι επιχειρήσεις σύλληψηςλαθρομεταναστών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όμως από τους περίπου2.000 που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες μόλις 234 κρατούνται προςαπέλαση: οι περισσότεροι επέδειξαν την αίτηση απονομής ασύλου και αφέθηκανελεύθεροι. Ομως και αυτοί οι 234 δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στα ήδηκορεσμένα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, γεγονός πουκαταδεικνύει το αδιέξοδο όσο δεν δημιουργούνται οργανωμένοι χώροι κράτησηςλαθρομεταναστών...
Χθες, οι υπουργοίΠροστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδοςπροανήγγειλαν αυστηρές κυρώσεις
και πρόστιμα σε όσους νοικιάζουν σπίτια ήπροσλαμβάνουν παράνομους μετανάστες. Παράλληλα βγαίνει από τα συρτάρια τοπρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί προς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου είχεπροβλεφθεί η δημιουργία ειδικών χώρων σε κάθε νοσοκομείο για τη νοσηλείαασθενών από λοιμώδη νοσήματα. Ηδη, το AIDS σε περιοχές όπως το Κέντρο τηςΑθήνας καταγράφει αύξηση 1.000% σε σύγκριση με το 2010. Οπως ενδεικτικάαναφέρθηκε, το 35% των χρηστών ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκαν στην Πλατείατης Ομόνοιας είναι οροθετικοί, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 εντοπίστηκαν 100νέοι φορείς του ΑIDS στο Κέντρο της πρωτεύουσας όταν όλο το 2010 είχανεντοπιστεί μόλις 15! Την ίδια ώρα από τους 600 οίκους ανοχής, που η Πολιτείαγνωρίζει πως λειτουργούν (στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζονται χώροι πουδιαφημίζονται ως studio για μασάζ), μόνο οι 7 έχουν άδεια. Στους υπόλοιπους,όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, ήταν αδύνατος ο έλεγχος των εργαζομένωντους.«Ζούμε πάνω σε μιαυγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί μεσοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό», δήλωσαν οι δυουπουργοί χαρακτηρίζοντας το Μεταναστευτικό μείζον πρόβλημα. Οπως επισήμανε ο κ.Λοβέρδος, επανεμφανίστηκαν ασθένειες «ξεχασμένες» εδώ και έναν αιώνα, όπως ηφυματίωση, η χολέρα και η ελονοσία. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για την πολιτικήπου εφάρμοσε ο κ. Παπουτσής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα ίδια πράγματαξεκίνησα να τα λέω από τον Μάρτιο του 2011 χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί. Ησυνεργασία τώρα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μάς λύνει επιτέλους ταχέρια». Αιχμές άφησε και εναντίον του Δήμου Αθηναίων, που προ μηνών είχεζητήσει την απομάκρυνση από το Κέντρο των κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ με τηναιτιολογία ότι λειτουργούν ως μαγνήτης για λαθρομετανάστες.
ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ. Τουπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα δημιουργήσει και ειδική τηλεφωνική γραμμήόπου πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν την παρουσία παράνομων μεταναστών σεσπίτια ή εγκαταλειμμένα ακίνητα.Από υγειονομικούς ελέγχουςθα περνούν υποχρεωτικά όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται στο εξής ακόμη και ανπρόκειται για άτομα που αιτούνται ασύλου. Οπως ορίζει η σχετική διάταξη τουυπουργείου Υγείας, όσοι μετανάστες εξετάζονται θα λαμβάνουν πιστοποιητικόυγείας και μόνο με αυτό θα μπορούν να απασχολούνται, ενώ θα προβλέπονταικυρώσεις για όσους τους απασχολούν παρανόμως ή τους νοικιάζουν ακατάλληλουςχώρους «με το κεφάλι».
Keywords
Τυχαία Θέματα