Στην Αθήνα οδικώς ο Εφραίμ…

Στην πρωτεύουσα, συνοδεία αστυνομικών, θα μεταβεί οδικώς ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς την τελευταία στιγμή εξέφρασε την επιθυμία να παραδοθεί στον εισαγγελέα και να μη μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Στις 14:10, ο ηγούμενος Εφραίμ αποχώρησε από τη Μονή και επιβιβάστηκε σε σκάφος, φθάνοντας στο λιμάνι των Νέων Ρόδων. Από κει οδικώς θα μεταφερθεί στην Αθήνα...


Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Άρη Χαραλαμπάκη, φθάνοντας στην Αθήνα και αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το «πράσινο φως» για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει. Βέβαια, τα ερωτήματα είναι πολλά. Πώς μέσα σε μία ημέρα η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο ικανοποιητική, ώστε να μεταφερθεί οδικώς και μάλιστα για ένα πολύωρο ταξίδι στην Αθήνα.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί σε νομικούς κύκλους η αντιμετώπιση του κ. Εφραίμ, ο οποίος επί τρία 24ωρα παρέμενε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή. Όπως επεσήμαναν στη zougla.gr, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας, καθώς σε περίπτωση ασθενείας ο κατηγορούμενος πρέπει να μεταφέρεται αμέσως σε δημόσιο θεραπευτήριο.

«Αδίκως προφυλακίστηκα»

Σε επικοινωνία που είχε με τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, πριν ληφθεί η απόφαση μεταφοράς στο νοσοκομείο, τόνισε ότι η απόφαση προφυλάκισής του είναι άδικη, ωστόσο ο ίδιος θα υπομείνει την ταλαιπωρία αυτή. Από την πλευρά του, ο Αρχιμανδρίτης τού είπε ότι περισσότεροι από 200 μοναχοί και ηγούμενοι μονών θα συγκεντρωθούν, όταν έρθει η ώρα να μεταφερθεί, και θα ψάλουν το Άξιον Εστί.

(Πηγή video: seleo)
Keywords
Τυχαία Θέματα