Στην κυκλοφορία οι σταθμοί του Μετρό σε Ανθούπολη και Περιστέρι

Στην κυκλοφορία δίνονται σήμερα, Σάββατο, οι δύο ολοκαίνουργοι σταθμοί της Γραμμής 2 του Μετρό, που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις των κατοίκων στα Δυτικά Προάστια της Αττικής...

Πρόκειται για τους σταθμούς στο δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη στον κόμβο της Θηβών.

Εκτιμάται ότι η διαδρομή Ανθούπολη - Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 13 λεπτά, μεταφέροντας καθημερινά
50.000 επιβάτες. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο αναμένεται επίσης η παράδοση του σταθμού στο Χαϊδάρι, ενώ η επέκταση προς Ελληνικό με τους τέσσερις σταθμούς θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο. Ωστόσο, έντονος προβληματισμός επικρατεί στους διοικούντες τη ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός), καθώς το προσωπικό καλύπτει οριακά τις υπάρχουσες ανάγκες και με τις νέες επεκτάσεις είναι πολύ πιθανό να προκύψουν σημαντικές ελλείψεις.

Ικανοποίηση Χατζηδάκη
Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την Παρασκευή τη διαδρομή ανάμεσα στους δύο νέους σταθμούς, μήκους 700 μέτρων, εκφράζοντας στη συνέχεια την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του Μάκη Βορίδη, επί υπουργείας του οποίου πριν από έναν χρόνο είχαν «ξεκολλήσει» τα έργα των επεκτάσεων του Μετρό και έπεσαν οι υπογραφές για τη νέα σύμβαση με τη Siemens αναφορικά με τη σηματοδότηση του δικτύου.
Επιπλέον, ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι τον προσεχή Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα