ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΟΥΖΟΥ...

Εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δώσουν συνολικά έξι άτομα για την υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο...

Με το υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη μαζί με τον Ιωάννη Καρούζο, την πρώην σύζυγό του Ρεβέκα Σκαφτούρα, τους εκπροσώπους της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστο Ρεκούμη, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, συνεργάτες του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος επίσης παραπέμπεται αφού φέρεται να είναι, σύμφωνα με την κατηγορία, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της
εν λόγω εταιρείας.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή αλλά και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν περίπου τρία χρόνια μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες που έφθασαν στην Δικαιοσύνη πως ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων -φιλέτων ,ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στην δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ

Οι δικαστές στο βούλευμα τους υιοθετούν την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ο οποίος περιέγραψε με λεπτομέρειες πως το πρώην ζευγάρι φέρεται να χρησιμοποίησε από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνει βρόμικο χρήμα το οποίο φαίνεται να έφτανε στα χέρια του κυρίως από φοροδιαφυγή.

Μάλιστα, φέρονται να τελούσαν το ξέπλυμα κατ επάγγελμα καθώς , σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, , και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών».

Σχετικά με την εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, οι εφέτες αναφέρουν πως αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκατομμυρίων ευρώ, ,με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα καθώς και η μητέρα της για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα