Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το ΤΕΕ

«Το μαρτύριο της σταγόνας που ζούμε εδώ και τρία χρόνια δεν έχει τελειωμό. Συνεχίζει με αυξανόμενη ένταση», αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζει πως τα μέτρα «αποτελειώνουν οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, και πολλές φορές βιολογικά, τους Μηχανικούς και τους Έλληνες πολίτες, διαλύουν τους ασφαλιστικούς Φορείς με την κλοπή των αποθεματικών τους, την εξουθένωση των ασφαλισμένων και τη μηδενική ανάπτυξη, καταργούν ουσιαστικά επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς Φορείς που μπορούν να τεκμηριώσουν ακηδεμόνευτη πρόταση και ανεξάρτητη στάση».....

«Τα
νέα μέτρα ισοδυναμούν με εκτέλεση των Μηχανικών. Είναι το μόνο ισοδύναμο μέτρο που προτείνεται. Μέσα στην ανεργία, την ξενιτιά και τα αδιέξοδά μας, η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τις «δήθεν» μνημονιακές δεσμεύσεις και τα μέτρα για τη σωτηρία της Χώρας, άδικα, οριζόντια και αδιέξοδα. Χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να πετύχουν, να είναι τα τελευταία, να βγάλουν τη Χώρα από την Κρίση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται παραδείγματα μηχανικών:
«Η Συνάδελφος Β.Β., 55 χρόνων, μεγαλώνει δύο παιδιά μόνη της. Έχει εισόδημα 13.000€. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι περίπου 5.000€ και θα φτάσει στις 6.500€. Η παρακράτηση φόρου 20% και η εφορία της πρόσθετα 15%, συνολικά 4.550€. Δεν θα υπολογίσουμε έκτακτους φόρους, χαράτσια κλπ. Μένουν 3.500€ για μια μηχανικό με δύο παιδιά.

Ο Συνάδελφος Γ.Κ. έχει να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία 2,5 χρόνια. Έκλεισε το γραφείο του. Ζει με τη μειωμένη σύνταξη της συζύγου του.

Ο Συνάδελφος Λ.Μ. έχει δύο αντιπαροχές απούλητες. Το δάνειο της Τράπεζας, οι φόροι, οι επιταγές, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι ανάγκες της οικογένειάς του δεν μπορούν να καλυφθούν.

Ο Συνάδελφος Κ.Χ., 38 χρόνων, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, βόσκει τα πρόβατα του πατέρα του. Δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεν έχει μάθει να χρωστάει. Δεν θέλει να κάνει αίτηση διαγραφής από το ΤΕΕ, γιατί αυτό σπούδασε.

Ο Συνάδελφος Θ.Μ., Δημόσιος Υπάλληλός, 55 χρόνων με δύο παιδιά και δάνειο αμείβεται πλέον με 950€ τον μήνα.

Ο Συνάδελφος ..., 39 χρόνων …, αυτοκτόνησε...

Τα μέτρα δεν είναι νούμερα. Είναι ανθρώπινες ζωές».

Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών εντάσσεται στον σχεδιασμό των νομικών ενεργειών του ΤΕΕ ακύρωσης αυτών των αντισυνταγματικών και ανάλγητων πολιτικών, τονίζει το ΤΕΕ. «Θυμίζουμε τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος (διεξάγεται έρευνα από τη Δικαιοσύνη), την προσφυγή ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τις αυξήσεις των εισφορών, την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ενάντια στο Μνημόνιο».

Οι αντιδράσεις μας θα κλιμακωθούν, λαμβάνοντας τόσο θεσμικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις όσο και κινηματικές αντιδράσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται πως οι προτάσεις που θα κατατεθούν
Keywords
Τυχαία Θέματα