Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας

Στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα καθώς η αποστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα....

Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ κλπ.), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, οι τυχόν ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η γλωσσομάθεια κλπ.
Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους Δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία διαδήλωσαν το μεσημέρι κατά της διαθεσιμότητας, πραγματοποιώντας πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν εποχές που είναι αρνητικές όσον αφορά τις εργατικές κινητοποιήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔY Οδυσσέας Ντριβαλάς που ήταν παρών στην κινητοποίηση.
«Με την παρουσία τους εδώ θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και θέλουν να δείξουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν πάρει τα μέτρα πίσω εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα», πρόσθεσε.
Όπως είπε, η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις από την αρχή του Σεπτέμβρη για να καταλάβουν κυβέρνηση και η τρόικα ότι δεν μπορούν να παίζουν με την τύχη του ελληνικού λαού.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για αύριο 24ωρη παναττική απεργία και προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μαζική συμμετοχή στη σημερινή διαδήλωση είχαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «μετά τις αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες - απολύσεις που αποφασίστηκαν για το υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα