Στον αέρα οι μετατάξεις υπαλλήλων της Αγροτικής στο ΙΚΑ

Στον αέρα τινάζει το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας τις μετατάξεις 500 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος στο ΙΚΑ οι οποίοι πλέον κινδυνεύουν με απόλυση...

Το Διοικητικό Εφετείο με οκτώ αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου Ν. 3899/2010 που προβλέπει
τη μετάταξη των 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ. Πρόκειται για επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το έτος 2010 στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος οι οποίοι μετατέθηκαν και προσελήφθησαν στο ΙΚΑ, μόλις άρχισε να διαδικασία αποκρατικοποίησης της τράπεζας. Η μετάταξη τους κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του απαραίτητου προσωπικού του ασφαλιστικού φορέα αλλά είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός του ασφαλιστικού φορέα, άλλα 500 άτομα που είχαν επίσης πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, δεν υπήρχε λόγος δημοσίου συμφέροντος για τις εν λόγω μετατάξεις ενώ ο επίμαχος νόμος με βάση τον οποίο δρομολογήθηκαν, ς είναι αντισυνταγματικός αφού προσκρούει στο άρθρο 4 που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Ο δικηγόρος Φώτης Χατζηφώτης που εκπροσώπησε το ΙΚΑ .Κ.Α., σε δήλωσή του κάνει λόγο για δεύτερη ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι χωρίς μάλιστα δική τους ευθύνη και επισημαίνει: «λόγοι δημοσίου συμφέροντος, κυρίως σε ότι αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., επιβάλλουν την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, καθόσον οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αντικαθίστανται, πολύ περισσότερο μάλιστα, καθώς υφίστανται αυτονόητα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα για εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι αν και επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π., για δεύτερη φορά μετά τη μη απορρόφησή τους από την ΑΤΕ, ταλαιπωρούνται, χωρίς καμία ευθύνη τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα