Συγκοινωνίες: Η αύξηση των εισιτηρίων μπορεί να αποφευχθεί



Η εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, οι οικονομίες κλίμακας και οι έλεγχοι κατά της λαθρεπιβίβασης μπορούν να αντισταθμίσουν την αύξηση της τιμής των κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, που προβλέπεται από το Μνημόνιο, σύμφωνα με σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα Μεταφορών, κ. Νίκου Σταθόπουλου....
Η δήλωση του κ. Σταθόπουλου
ήρθε σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι η αύξηση της τιμής των κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες βρίσκεται τελικά στις προβλέψεις που έχουν συμφωνηθεί για το νέο μνημόνιο.
«Η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Στόχος ήταν η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων. Η πρόβλεψη για αύξηση θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα τα οποία είναι δυνατόν να λειτουργήσουν εν τω μεταξύ» σημειώνει ο γενικός γραμματέας Μεταφορών.
Όπως αναφέρει, τα ισοδύναμα μέτρα είναι η «εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ», οι «οικονομίες κλίμακος που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ», η «επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού», καθώς και η «συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης».
«Το σύνολο των προσπαθειών στους τρεις παραπάνω άξονες μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ώστε τελικά αυτή να αποφευχθεί. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες» σημειώνει ο κ. Σταθόπουλος.
Όπως αναφέρει, από τους ελέγχους κατά της λαθρεπιβίβασης, «διαπιστώθηκε ήδη αύξηση του ρυθμού των εισπράξεων λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων στις αστικές συγκοινωνίες». «Με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, ο στόχος για μείωση κατά 50% της εισιτηριοδιαφυγής μέχρι το τέλος του 2012, είναι ρεαλιστικός» καταλήγει.
Keywords
Τυχαία Θέματα