Συμμορία ανηλίκων λήστευε οδηγούς στη Θήβα

Η κορυφή του παγόβουνου ήταν η σύλληψη ενός 23χρονου τσιγγάνου πριν από μια εβδομάδα στη Θήβα για δυο ληστείες. Πίσω του κρυβόταν ολόκληρη συμμορία ανήλικων παιδιών που λήστευαν ή έκλεβαν οδηγούς από τις αρχές του 2012 και είχαν διαρρήξει 21 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή! Μεταξύ τους, μάλιστα, ήταν και ένας… εννιάχρονος!..

Ο 23χρονος συνελήφθη και ήδη προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό για τις
επιθέσεις σε βάρος μιας 55χρονης πεζής από την οποία άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό και σε βάρος μιας 45χρονης οδηγού από το Ι.Χ. της οποίας έκλεψε την τσάντα της με 100 ευρώ. Όμως, οι έρευνες οδήγησαν την Ασφάλεια Θηβών στη σύλληψη ενός 21χρονου συνεργού του και τεσσάρων πιτσιρικάδων ηλικίας 16, 15, 15 και 9 χρόνων, ενώ άλλοι πέντε ηλικίας από 15 ως 23 χρόνων ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας!

Με εντολές των μεγαλύτερων, οι ανήλικοι ακινητοποιούσαν στη γέφυρα του Πυρίου διερχόμενους οδηγούς πετώντας πέτρες στα αυτοκίνητά τους ή τοποθετώντας ξύλα, καδρόνια και τσιμεντόλιθους στο οδόστρωμα και, όταν εκείνοι έβγαιναν για να τα απομακρύνουν, άρπαζαν από τα οχήματά τους χρήματα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα και κατέφευγαν τρέχοντας στον οικισμό τους! Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία ληστεία και έξι κλοπές σε βάρος οδηγών και συνεπιβατών. Από αυτές και τις 21 διαρρήξεις, η λεία της συμμορίας σε χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, ξεπερνά σε αξία τα 50.000 ευρώ!

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Μαζί, συνελήφθησαν τρεις από τους γονείς τους, ένας 41χρονος άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας 43 και 41 χρόνων, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους όπως και άλλοι έξι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
Keywords
Τυχαία Θέματα