Συναγερμός στα στρατόπεδα των τριών κυβερνητικών εταίρων

Σε θέση μάχης ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για τα νέα μέτρα και τον Προϋπολογισμό μπαίνουν πλέον τα κόμματα. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσουν να καταβάλουν τις τελευταίες προσπάθειες προσέγγισης με την ΔΗΜΑΡ ενώ βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με το ΠΑΣΟΚ ώστε να αποτραπούν «απρόοπτα» την Τετάρτη που ψηφίζονται τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ....

Ο πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς θέτει σε κατάσταση συναγερμού την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Κυριακής και στην ομιλία του αναμένεται να ξεκαθαρίσει πώς δεν θα δεχθεί αποκλίσεις από την επίσημη γραμμή.
Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι τα μέτρα θα περάσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, παράλληλα ανησυχούν για τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως δεν θα υπερψηφίσουν. Κι αυτό γιατί πέραν του Μιχάλη Κασσή και του Θεόδωρου Παραστατίδη, υπάρχουν κι άλλοι που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους .

Ο πρωθυπουργός στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φώτη Κουβέλη του διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα εργασιακά, όμως ανάλογο ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος επιμένει στη θέση για «παρών» των βουλευτών του. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε του επεσήμανε, ότι κατά την άποψη του υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος την Τέταρτη αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο από αυτούς δεν συμμερίζονται τη θέση για «παρών».
Πάντως, συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπενθυμίζουν ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει με τα δημοσιονομικά και έχει αντιρρήσεις μόνο με τα εργασιακά», κάτι που ερμηνεύεται ως ότι θα δώσει θετική ψήφο στον Προϋπολογισμό, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε πως «μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχιστεί η προσπάθεια να βελτιωθούν τα πράγματα και να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων».

Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους, συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσει το κόμμα. Στελέχη έλεγαν ότι η απόφαση που έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την έγκριση του πακέτου των μέτρων θα λειτουργήσει «ευεργετικά» για την πορεία της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή μιας καθαρής εθνικής στρατηγικής, αλλά και για τη φυσιογνωμία και την προοπτική της παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με τις προσπάθειες να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις συνομιλώντας με κορυφαία στελέχη. Μάλιστα κύκλοι που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης «που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτ
Keywords
Τυχαία Θέματα