Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - πρυτάνεων



Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων και σχολών το προσεχές διάστημα θα συζητήσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αντιπροσωπεία πρυτάνεων...

Οι διαδικασίες για τις επικείμενες συγχωνεύσεις επιταχύνονται και σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο νέος «χάρτης» της ανώτατης εκπαίδευσης θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.
Ως εκ τούτου, οι φετινοί μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές
εξετάσεις, θα γνωρίζουν εγκαίρως ποια τμήματα θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα υπό συγχώνευση τμήματα μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 100, ενώ όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν, θα σχετίζονται με:
- Το κατά πόσον έχουν σχέση τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία διδάσκονται στα ιδρύματα με τις αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε περιοχής, - τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων.
Το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του, θα στηριχθεί σε έρευνες που έχουν γίνει για την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Ακόμη, αναμένεται να συγχωνευτούν πολλά τμήματα τα οποία έχουν παρεμφερή γνωστικά αντικείμενα με άλλα, ειδικά, όταν αυτά εδρεύουν σε κοντινές περιοχές. Τέλος, αναφορικά με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών, οι αιτήσεις θα κατατεθούν έως το τέλος Ιανουαρίου του 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα