Συνεχίζει τη λειτουργία του το ΚΔΑΠ Σύρου



Το Πολυδύναμο Κέντρο Νομού Κυκλάδων συνήλθε την Παρασκευή υπό την προεδρία του Γιάννη Δεκαβάλλα και αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΔΑΠΜΕΑ χωρίς διακοπή, από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Αυτό αποφασίστηκε αφενός μεν για να μην υποστούν ζημιά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους....

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα εγκριθεί από το ίδιο συμβούλιο το σχέδιο
της προγραμματικής σύμβασης, το οποίο στη συνέχεια θα εισαχθεί για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Με απόφαση του Πολυδύναμου Κέντρου δηλώνεται η πρόθεση τόσο της εταιρείας, όσο και των θεσμικών οργάνων που στηρίζουν τη δομή να συνεχιστεί η λειτουργία της και μετά τη λήξη της προγραμματικής σύμβασης.
Σε δήλωσή του ο κ. Δεκαβάλλας επεσήμανε τα εξής:«Το ΚΕ.Φ.Ι.Απ. (παλιό ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) δημιουργήθηκε γιατί μπήκε μπροστά η δημοτική αρχή, που όχι μόνο απεφάσισε τη δωρεά του σχετικού οικοπέδου προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά παράλληλα ενάντια στη βούληση των κατοίκων της γειτονιάς “προχώρησε” στην κοπή μεγάλων δένδρων προκειμένου να κατασκευαστεί το κτίριο.Παραπέρα η δημοτική αρχή με δική της πρωτοβουλία και απόφαση δημιούργησε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία “Πολυδύναμο Κέντρο Νομού Κυκλάδων”, σε συνεργασία με την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
Στη συνέχεια μέσα στο Πολυδύναμο δημιουργήσαμε τη δομή του ΚΔΑΠΜΕΑ η οποία σήμερα εξυπηρετεί 25 παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ απασχολεί συνολικά έξι εργαζομένους. Αν υπάρχει λοιπόν σήμερα και λειτουργεί το ΚΔΑΠΜΕΑ δεν έπεσε εξ ουρανού. Κάποιοι άνθρωποι μπήκαν μπροστά για να το δημιουργήσουν.Οι ίδιοι άνθρωποι μπαίνουν μπροστά σήμερα και αναλαμβάνουν με προσωπική τους ευθύνη και “ρίσκο” τη συνέχιση της λειτουργίας της δομής μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων. Γι' αυτό δε μπορώ να μην εκφράσω το παράπονό μου, για την συμπεριφορά όλων εκείνων που είτε δεν γνωρίζουν είτε λησμονούν τα όσα έχει πράξει ο Δήμος για να είναι ζωντανή η δομή και για να έχει προοπτική ύπαρξης και στο μέλλον.
Πηγή: cyclades24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα