Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα…



Νέο γύρο διαπραγματεύσεων- και για το Δημόσιο- θα έχει σήμερα η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικας, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις συζητήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε»... Σημειώνεται, ότι στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής, αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, που μετείχαν, επί τρίωρο, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,
με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Λίγο μετά τις 22.30 τελείωσε και η συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Νωρίτερα,όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στο νέο γύρo διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο οποίος άρχισε από τις 17:00, επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με την λήψη ισοδύναμων μέτρων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή. «Παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό», ανέφερε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι δεν συζητά η ελληνική πλευρά την θέσπιση το 2014 εισφορά 2 τις χιλίοις προς τον ΟΑΕΕ αλλά και παρεμβάσεις στις συντάξεις των ενστόλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα