Συνεδρίαση για τα σχέδια πώλησης των ΕΛΤΑ…

Για τις 10.00 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν προς συζήτηση οι πρόσφατες εξελίξεις στο «καυτό» θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν απέναντι στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό
Δημόσιο...
Η ΠΟΣΤ, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς.

«Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σε αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)», αναφέρεται.

«Το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τους Έλληνες πολίτες. Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδρασή τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου», προστίθεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα