ΣΥΡΙΖΑ: ΑΘΛΙΑ «ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…


Επιστολή προς τονΠεριφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφεεριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έστειλε ηβουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων κράτησηςμεταναστών στη Θεσσαλία. Στην επιστολή τονίζει ότι «με τα σχέδια δημιουργίαςστρατοπέδων κράτησης μεταναστών, τοΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα απότις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Με άθλια «πυροτεχνήματα», επιχειρούναπροκάλυπτα και αναίσχυντα να προκαλέσουν ανασφάλεια, φόβο και χάος στους...πολίτες,
να δώσουν έμμεσα μια δικιά τους ερμηνεία για το πώς φτάσαμε στηνκρίση, παρουσιάζοντας τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους τηςοικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οιδυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ίδια πολιτική κατεδάφισης τουκοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Για εμάς πρωτεύουσεςαιτίες της ύπαρξης ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων αποτελούν η φτώχεια, οιανισότητες, η εκμετάλλευση, η άδικη κατανομή του πλούτου, οι πόλεμοι και ηκλιματική αλλαγή... Η λύση για αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι ούτε η απέλασηκαι σε καμία περίπτωση δεν είναι ο εγκλεισμός τους σε κέντρα κατ’ ευφημισμόνκαι μόνο «φιλοξενίας», αφού τα κέντρα που σχεδιάζουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης(και μόνο στα χαρτιά Προστασίας του Πολίτη) δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτωςτίποτα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο της γερμανικής κατοχής».
Keywords
Τυχαία Θέματα