Τα «δηλητηριώδη» παρακλάδια της οργάνωσης!

Τρία παρακλάδια, με φερόμενους ως «αρχηγούς» τους Δημήτρη Λαμπάκη, Γιώργο Πολυμέρη και αδελφούς Μελέτη, είχε το πολυπλόκαμο κύκλωμα τοκογλύφων-εκβιαστών που συνεργαζόταν με πρόσωπα του θεσμικού υποκόσμου της Θεσσαλονίκης. Κατά τις Αρχές, η οργάνωση του Δημήτρη Λαμπάκη συγκροτήθηκε και άρχισε να δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2008. Σε αυτή συμμετείχαν από σκληροί ποινικοί μέχρι και λαμπερά δικηγορικά ονόματα της πόλης.... Ο Λαμπάκης επέλεγε τα θύματα, τα οποία η οργάνωση δάνειζε με τοκογλυφικά
ωφελήματα, και είτε ο ίδιος είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φρόντιζε να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και οργάνωσης, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά οφέλη στην οργάνωση.

Το δεξί «χέρι» του Λαμπάκη ήταν η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στην Καλαμαριά, ιδιοκτησίας του ιδίου, Σήμα Τζωάννου, η οποία εισέπραττε τα χρηματικά ποσά από τα θύματα, ενώ επίσης τους υπενθύμιζε τηλεφωνικά την οφειλή τους.

Ο γιος, η κόρη και η σύζυγος

Μετά την άρση των τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι ο γιος του αρχηγού, Ηλίας Λαμπάκης, καθώς και η κόρη του, Άννα, διέθεταν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, για να καταθέσουν χρήματα οι παθόντες, αλλά και τα προσωπικά τους στοιχεία, προκειμένου να προσημειώνονται ακίνητα ή οικόπεδα των θυμάτων.

Η Θεοδώρα Λακόρτε, σύντροφος του Δημήτρη Λαμπάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, διέθετε τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα τα θύματα της οργάνωσης. Παράλληλα, παρείχε και τα προσωπικά της στοιχεία, ώστε να αναγράφονται σε γραμμάτια που εισέπραττε ο «εγκέφαλος».

Ο «κουμπάρος»-δικηγόρος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ρόλος του γνωστού δικηγόρου της Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Σταμπούλη. Παρείχε συμβουλές αλλά και υλικό στον Λαμπάκη, προκειμένου αυτός να αποκρύπτει έγγραφα που αποδεικνύουν τις τοκογλυφικές του δραστηριότητες. Επίσης, παρείχε πληροφορίες σχετικά με απόρρητο βούλευμα για την άρση του τραπεζικού απορρήτου που αφορά στους λογαριασμούς του Δημήτρη Λαμπάκη.

Οι εισπρακτικοί – εκβιαστικοί μηχανισμοί

Οι εισπράκτορες της οργάνωσης ήταν πέντε στον αριθμό. Πρόκειται για τους: Φίλιππο Σαραφιανό, Σοφοκλή Καραφώλα, Δημήτρη Λογοθέτη, Πολύδωρο Χριστοφυλλίδη και Ιωάννη Παπαγεωργίου.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Milan Durdevic, με το παρατσούκλι «Ζούκα», εκφόβιζε τα θύματα για τις οφειλές στον Λαμπάκη, ενώ πολλές φορές μετέβαινε αυτοπροσώπως στους επαγγελματικούς χώρους των θυμάτων. Παρόμοιο ρόλο στην οργάνωση είχαν και οι Συμεών Βιλανάκης και Soso Putrikashvili, οι οποίοι εκβίαζαν τα θύματα που δεν τηρούσαν τα συμφωνηθέντα με τον Λαμπάκη.

Τα κέρδη

Από την έρευνα της αστυνομίας και τα χορηγηθέντα στοιχεία από το τραπεζικό και φορολογικό απόρρητο κατά τα έτη 2008 - 2010 προέκυψε αδικαιολόγητο κέρδος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Λακόρτε Θεοδώρα, Λαμπάκη Άννα και Λαμπάκη Ηλία, το οποίο ήταν 2.22
Keywords
Αναζητήσεις
βιλανάκης συμεών,
Τυχαία Θέματα