Τα επεισόδια στη Νομική κύριο θέμα συζήτησης στην έκτακτη σύνοδο Πρυτάνεων

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική αλλά και η αναβολή των εκλογών ανάδειξης Συμβουλίων Διοίκησης σε τέσσερα Πανεπιστήμια, οδήγησαν τους πρυτάνεις στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση τους....

'Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, στο επίκεντρο της συζήτησής τους, είναι τα φαινόμενα «κατασυκοφάντησης των Πανεπιστημίων», που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.
Στο χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση ορισμένοι φοιτητές, προκειμένου να ζητήσουν από τους πρυτάνεις την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ανωτάτης εκπαίδευσης και την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου.
Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Παιδείας, άρχιζε ημερίδα του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας. Η υπουργός Παιδείας, μάλιστα, δήλωσε σχετικά ότι προχωρά μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, που σήμερα αποφασίζεται για να κατατεθεί στη Βουλή.
Η πρώτη φάση είναι η αναδιάρθρωση του ερευνητικού ιστού της χώρας, που αφορά μεγάλης κλίμακας αλλαγές και συγχωνεύσεις στα ερευνητικά ινστιτούτα και κέντρα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Ενώ θα γίνουν αντίστοιχης κλίμακας αλλαγές στα Ινστιτούτα της Ακαδημίας Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα