«Τα οικονομικά μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο»

Για την «κρίσιμη κατάσταση» της χώρας ενημέρωσε με επιστολή της τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, ζητώντας την στήριξή του....

Στην επιστολή αυτή η κ. Θάνου αναφέρει, κατ' αρχάς, ότι τα οικονομικά μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο και σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίοι, «πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφού, όπως είναι γνωστό, ο φόρος που αναλογεί παρακρατείται εκ των προτέρων από τον μισθό τους».

Αντίθετα,
υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΕΔΕ, ο κρατικός μηχανισμός μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να βρει τους φοροφυγάδες, έτσι ώστε να μην είναι αναγκαίες οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με την κ. Θάνου «οι παραλείψεις αυτές καταλογίζονται από τον ελληνικό λαό στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα, ενώ δημιουργούν αγανάκτηση και προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις».

Οι Έλληνες δικαστές, ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας «βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, τη μεγάλη δοκιμασία, την οποία υφίσταται όλος ο ελληνικός λαός, εξαιτίας της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας», υπογραμμίζει, επίσης. Ως δικαστές «εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία μας, τόσο για τη γενικότερη κατάσταση, όπως, επίσης και για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών που είδη έγιναν και σε αυτές που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και οι οποίες συνολικά ανέρχονται στο «υπερβολικό και παράλογο» ποσοστό του 60%.
Keywords
Τυχαία Θέματα