Τα «πορτοκαλί» βιβλία των επιχειρήσεων «ανοίγει» η ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο βάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης τους επιχειρηματίες που έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους.Για το θέμα είχαν συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης ο υπουργός Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση....
Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η Οικονομική Αστυνομία να συνδράμει επικουρικά στον έλεγχο των «πορτοκαλί» βιβλίων των επιχειρηματιών στο οποίο αναγράφονται εργαζόμενοι κάτι το οποίο μέχρι σήμερα έκαναν μόνο οι επιθεωρητές εργασίας.Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ως οικονομικό έγκλημα την ανασφάλιστη εργασία
και είπε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα συνεισφέρουν στην υγιή επιχειρηματικότητα. Πάντως για την υλοποίηση τους χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ακόμη πως για το πρώτο 7μηνο του 2012 η ανασφάλιστη εργασία έφτασε το 35,4% έναντι 30,6% το 2011 και 27,9% το 2010. Επίσης σχετικά με την ανασφάλιση εργασία των αλλοδαπών τους πρώτους 7 μήνες του 2012 ήταν 47%, το 2011 ήταν 38,9% και το 2010 37,9%.Ακόμη ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι από τα τέσσερα Ταμεία στα οποία καταλήγουν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της λαθρομετανάστευσης τα τρια ανήκουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και σύντομα θα ενταχθεί και το 4ο το οποίο είναι αρμοδιότητος του υπουργείο Υγείας.
Ερωτηθείς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τα οχήματα εκτόξευσης νερού που χρησιμοποιούνται σε διαδηλώσεις επιβεβαίωσε πληροφορίες για την προμήθεια τριών ακόμη οχημάτων (τέσσερα είναι πλέον συνολικά) απάντησε πως δεν δαπανήθηκαν χρήματα από το Δημόσιο αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα