Τα σενάρια για τις κάλπες της λίστας…



Δυο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τις κάλπες που θα στηθούν στη συζήτηση της Βουλής αναφορικά με την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει η ολομέλεια της Βουλής. Οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και αφορούν τέσσερα πολιτικά πρόσωπα...

Το πρώτο σενάριο θέλει τρεις κάλπες, με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ
και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά στην άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, του ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση δίωξης κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν άσκηση δίωξης κατά των κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και των πρώην Πρωθυπουργών, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει να στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα είναι και τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία προτείνεται η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής.
Ωστόσο, η ολομέλεια της Βουλής θα είναι εκείνη που θα λάβει την απόφαση για το αν θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά τη συζήτηση της Πέμπτης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη και αν κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα