Θεσσαλονίκη: "Χτύπημα" της Αστυνομίας σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες

H εγκληματική οργάνωση διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς, από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τεσσάρων ατόμων για την ίδια υπόθεση...Η οργάνωση "δούλευε" από τον Οκτώβριο του 2012.
Μετά από πολύμηνες έρευνες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, χθες το απόγευμα, σε χωριό του Νομού Πιερίας, συνελήφθησαν
δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 34 ετών, μετά από συνεννόηση για μεταφορά οκτώ αλλοδαπών, από τη χώρα μας προς την κεντρική Ευρώπη, για 24.000 ευρώ.
Εντοπίστηκε στη συνέχεια, σε κοντινή απόσταση, μάντρα - συνεργείο, όπου τα μέλη της οργάνωσης, μετά από τροποποιήσεις σε αυτοκίνητα,
δημιουργούσαν ειδική κρύπτη, μέσα στην οποία έκρυβαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν.

Στον ίδιο χώρο, συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 36 και 19 ετών,
ενώ εντοπίστηκε ένας εκ των αλλοδαπών που επρόκειτο να μεταφερθεί, παράνομα, στο εξωτερικό, ο οποίος είχε ήδη πληρώσει 4.300 ευρώ.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο, βρέθηκε και μικροποσότητα χασίς.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.400 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο που διευκόλυνε τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούταν ως προπομπός.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε πρόθεση για μελλοντική μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με ακόμα μεγαλύτερη αμοιβή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης,
ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα