Τη Δευτέρα αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του ο Βενιζέλος…


Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει παραιτηθεί από τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές
με τις καλύτερες προϋποθέσεις», επισήμανε. «Νομίζω δε ότι η παρουσία μου στο Υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες... ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος», πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι αυτό σημαίνει παραίτηση Κυριακή ή Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος δεν διευκρίνισε την ημέρα, τόνισε μόνο ότι «δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ένα διπλό ρόλο. Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά».

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του στο κρίσιμο υπουργείο των Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αυτό «έχει συζητηθεί, θα συζητηθεί, θα γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο και με τον πιο, αν θέλετε, ομαλό και αξιόπιστο τρόπο και για τους εταίρους μας. Αλλά, οι διαδικασίες ευτυχώς έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε τις εγκρίσεις από όλα τα όργανα και έτσι μπορώ να πω ότι έκλεισα τον κύκλο μου στο Υπουργείο Οικονομικών».

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Βενιζέλος επισήμανε καταρχάς ότι «δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να κάνω εγώ μια τέτοια ανακοίνωση».

Ωστόσο η πολιτική εκτίμησή του είναι ότι «ναι, πλησιάζουμε νομίζω τώρα προς τις εκλογές. Έχουμε μπροστά μας 6-7 εβδομάδες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Για μένα, αυτό το διάστημα είναι ένα διάστημα εξαιρετικά ελπιδοφόρο γιατί πρέπει να ξαναφτιάξουμε την παράταξη. Και ξεκινάμε την Κυριακή μ’ αυτή την γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής γιατί έχω μόνον εγώ ανακηρυχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο σύμφωνα με το Καταστατικό».

Την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να εξειδικεύσει τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα