Τι συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τους εργαζομένους που είναι σε διαθεσιμότητα

Να συμμορφωθούν με τις διαδικασίες της κινητικότητας και να καταπνίξουν την τυχόν… επαναστατική τους διάθεση κάλεσε τους 1.641 εργαζόμενους του ΕΣΥ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης,ζητώντας τους ειδικότερα να σπεύσουν να υποβάλουν τις δέουσες αιτήσεις στις υπηρεσίες τους ώστε να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωσε ο υπουργός, «οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και να απολυθούν»....

«Εάν οι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους… επανάσταση στις διαδικασίες του κράτους, τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στο λαιμό τους, γιατί όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατηγόρησε, μάλιστα «κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τη δέσμευσή του «πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση λόγω κινητικότητας στον χώρο της υγείας» για να διευκρινίσει ότι «αυτή η δέσμευση ισχύει όσο οι εμπλεκόμενοι τηρούν τις διαδικασίες».

Οι 1.641 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (σημειωτεόν ότι οι κενές θέσεις είναι 1.754) έχουν προθεσμία 15 ημερών , έως και τις 25/ 9, να υποβάλουν στη Διεύθυνση Διοικητικού / Προσωπικού της υπηρεσίας στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση − υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη ή μεταφορά τους.

Στην αίτηση πρέπει να καθορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να συντάξουν πίνακες με τα ονόματα των εργαζομένων και τα κριτήρια και στη συνέχεια να τα αποστείλουν στο ΑΣΕΠ. Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ θα γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών και στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου από τον αρμόδιο φορέα υποδοχής.

Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:
Η τελευταία μου ερώτηση, κύριε Υπουργέ, σχετίζεται μ» αυτό που μόλις είπατε. Οι περισσότεροι προκάτοχοί σας στο Υπουργείο Υγείας φάνηκε, εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, ότι δεν πέτυχαν όσα οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Για σας τί θα είναι αποτυχία; Να χάνονται οι άνθρωποι αβοήθητοι με ελλιπή περίθαλψη ή να πιάσετε τους οικονομικούς στόχους της Τρόικας;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Κατ» αρχήν εγώ δεν απαξιώνω τη δουλειά των προκατόχων μου. Δεν ανήκω σ» αυτή την κατηγορία των πολιτικών. Όλοι οι προκάτοχοί μου έκαναν κάποια πράγματα και προσπάθησαν να βοηθήσουν το σύστημα. Κανείς δεν ήρθε εδώ για να μην κάνει και όλοι κάτι κάνανε.
Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:
Αποτυχία για σας τί θα είναι; Να βλέπετε ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν ή να μην πιάσετε τα νούμερα της Τρόικας;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Πρώτα-πρώτα αν δεν πιάσουμε τα νούμερα της Τρόικας, αυτό σημαίνει ότι θα έχει χρεοκοπήσει το σύστημα και άρα οι άνθρωποι θα κινδυνεύουν στ» αλήθεια. Μην αποσυνδέετε τους δύο στόχους. Τους στόχους δεν τους πιάνουμε για την Τρόικα. Δεν το έχει καταλάβει πολύς κόσμος. Το πρόβλημα το δικό μου, το άγχος, δεν είναι αν θα έρθει η Τρόικα και θα μου πει δεν πέτυχες τους οικονομικούς στόχους. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι αν δεν πιάσω τους οικονομικούς μου στόχους δεν θα έχω λεφτά να πληρώσω. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τί εννοώ. Ξεχάστε την Τρόικα. Το μνημόνιο τέλειωσε. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα γίνει και η όποια διευθέτηση είναι να γίνει στο χρέος μας και θα αποκτήσει η χώρα μερική πρόσβαση στις αγορές. Ο διαχωρισμός σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο θα είναι πια άνευ σημασίας. Αυτή η εποχή του μνημονίου τελειώνει, είμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της εποχής. Τώρα πρέπει να πάμε στη νέα εποχή. Ξέρετε ποιο είναι το στοίχημα της νέας εποχής; Ποιο είναι το εθνικό μας όραμα, πού θέλουμε να πάμε αυτή τη χώρα; Αυτό είναι το στοίχημα.
Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:
Άρα λέτε δηλαδή ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους θα κινδυνεύσουν οι άνθρωποι, ότι είναι αλληλένδετα αυτά.
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Φυσικά. Οι στόχοι είναι για να διατηρούν την οικονομική ευστάθεια του συστήματος. Μπορείς να έχεις εθνικό σύστημα υγείας χωρίς λεφτά; Ξεχάστε την Τρόικα. Ήταν λάθος του πολιτικού μας συστήματος που έβαλε μπροστά την Τρόικα, πιστεύω κυρίως για να προστατευτεί το ίδιο και τα έκανε χειρότερα. Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Thomson ούτε ο Mors. Ο Thomson και ο Mors και ο Mattias εκπροσωπούν τους πιστωτές μας, τους μοναδικούς ανθρώπους στον πλανήτη που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί όπως έχετε καταλάβει, ούτε Ρώσοι υπήρχαν ποτέ, ούτε Κινέζοι, ούτε Φούφουτοι. Άρα αυτά άστε τα για τον Καμμένο και τους άλλους που λένε αυτές τις ανοησίες. Στον πραγματικό κόσμο οι μόνοι που μας έδιναν λεφτά είναι αυτοί και μ» αυτούς μιλάμε.
Αλλά αυτοί γιατί είναι εδώ; Γιατί έχουν αγωνία να επιστρέψουν τα λεφτά σε αυτούς από όπου τα πήραν. Αυτό τους ενδιαφέρει.
Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε αυτό τον τόπο και να μπορεί να επιβιώνει μόνος του χωρίς να έχει ανάγκη κανένα.
Και θα σας δώσω ένα τελευταίο παράδειγμα για να καταλάβετε το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας.
Έχει βγάλει η Κυβέρνηση τα στοιχεία και εμφανίζει ένα πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. Και φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα του χρόνου. Ποιοι είναι οι πολιτικοί που αντιδράσανε περισσότερο αμφισβητώντας την αξιοπιστία αυτών των στοιχείων; Ο Τσίπρας, ο Καμένος, ο Μιχαλολιάκος, η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος.
Γιατί; Τι τους ενώνει; Το αντιμνημόνιο.
Σας ρωτάω, κύριε Κεφαλογιάννη, αν πράγματι θέλεις να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, δεν πρέπει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές; Πρέπει. Μπορεί να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές αν δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα; Όχι.
Άρα, αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι φαρισαίοι υποκριτές, οι οποίοι θέλουν να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο ή μικρότερο; Για πείτε μου εσείς.
Καταλαβαίνετε τι κάνουν; Ενώ από τη μία πουλάνε στον ελληνικό λαό φούμαρα ότι θέλουν να φύγει η τρόικα, από την άλλη αντί να πουν όχι, δεν είναι 3 δις το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι 10 δις το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί μόνο αν έχουμε πρωτογενές φεύγει η τρόικα.
Πάνε και λένε το ανάποδο: ψέματα σας λέει ο Σαμαράς. Δεν είναι 3, λογιστικό το πλεόνασμα.
Και δεν μου λέτε, κύριε Μιχαλολιακο-καμμενο-τσίπρα, γιατί ένα πράγμα έχουν γίνει πλέον, για πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, εάν έχετε δίκιο και δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, μένει η τρόικα ή φεύγει; Καταλάβατε την υποκρισία;
Εγώ δεν μπορώ να πω στον κόσμο ψέματα. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το βήμα μπρος.
Και ξέρετε η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ εμένα πραγματικά με ενθουσίασε και όσοι δεν την είδαν, πρέπει να την δουν. Είναι γιατί ο Πρωθυπουργός οριοθέτησε αυτή την κόκκινη γραμμή: το μνημόνιο τέλειωσε, πάμε για το νέο εθνικό στόχο, να κάνουμε μία Ελλάδα όχι παράδειγμα προς αποφυγήν αλλά παράδειγμα προς μίμηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα