Την Τρίτη η φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα μπουν από την ερχόμενη Τρίτη οι Αθηναίοι με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος, που θα σηματοδοτηθεί παράλληλα την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα...
Η υποδοχή του καινούργιου χρόνου, φέτος, δεν θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος αλλά με φόντο την Ακρόπολη - στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.
Το
σύμβολο της Αθήνας θα σταλεί μήνυμα σε όλη την υφήλιο ότι η πόλη στέκεται όρθια και προχωρά.

«Η Αθήνα γιορτάζει. Σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών, παλεύει, μένει ζωντανή, και θα γίνει γιορτινή» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην σημερινή παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων. «Καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα, είπαμε φέτος, και κάναμε σύνθημά μας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή. Όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στη γιορτή! Όλες οι ηλικίες, οι φυλές και οι θρησκείες. ’νεργοι και συνταξιούχοι, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που χειμάζονται οικονομικά, συμπολίτες μας που έμειναν μόνοι», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Πόσο θα κοστίσει η γιορτή;
«Μείναμε πιστοί, στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, δαπανώντας, όπως και πέρσι, μόλις το 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι φετινές εκδηλώσεις δεν στοχεύουν στον εύκολο και φανταχτερό εντυπωσιασμό, δεν βασίζονται στην αλόγιστη δαπάνη. Για τις εκδηλώσεις διαθέσαμε διακόσιες χιλιάδες, ούτε ευρώ παραπάνω», τόνισε για το κόστος των εκδηλώσεων ο κ. Καμίνης.
Ο παλμός των γιορτών δίνεται από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή απλώνεται και σε 26 άλλες γειτονιές και 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας να δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης, από την πλατεία Συντάγματος.
Επελέγησαν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν, με τη δική τους εικαστική προσέγγιση, οι σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολλεγίου ΑΚΤΟ, για να στολίσουν φέτος την πλατεία Συντάγματος. Τα δέντρα διακρίνονται για την έμπνευση και την πρωτοτυπία τους. Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε να τα αναδείξει τοποθετώντας τα στην χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποτελούν την εναλλακτική, ευρηματική και ευφάνταστη πρόταση στολισμού της πιο φωτεινής πλατείας. 18 φορείς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως την ενδυνάμωση της έννοιας της αλληλεγγύης αποτελούν τη βάση της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα