Το ακίνητο και ο οδοντίατρος

Ένας οδοντίατρος που διαμένει στην Αμερική εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Nobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η Βίκυ Σταμάτη.
Η απόφαση του ζεύγους Τσοχατζόπουλου να επενδύσει το 2010 στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 ήταν, όπως αποδείχθηκε, η αγορά που σήμανε την αρχή του τέλους της υπόθεσης.....

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που διενήργησε αυτοτελή
προανακριτικό έλεγχο, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας έπεσαν σε αντιφάσεις και κενά, γεγονός που προκάλεσε από την αρχή πολλά ερωτήματα για το ποιος ήταν ο αληθινός δικαιούχος της συγκεκριμένης υπεράκτιας εταιρείας.
Κατά τις δύο εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, στο πόρισμα των οποίων στηρίχτηκε η ποινική δίωξη για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Nobilis δεν ήταν άλλος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε απολογούμενος στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.
Επ' αυτού όμως θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στο στάδιο της συμπληρωματικής του απολογίας, με δεδομένο μάλιστα ότι στο γραφείο του, στην οδό Κομνά Τράκα στην Κυψέλη, βρέθηκαν έγγραφα και σημειώσεις που αφορούν στη Nobilis.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η εταιρεία Nobilis συστήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1999 στην Πολιτεία Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Ο αρχικός ιδρυτής και ιδιοκτήτης της απεβίωσε το έτος 2007, ενώ από το 2003 εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης ένας μονίμως εγκατεστημένος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οδοντίατρος.
Τον Ιανουάριο του 2001 το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μεταβιβάζεται από την εταιρεία Torcaso στην εταιρεία Nobilis. Όταν το ΣΔΟΕ άρχισε να διερευνά τον ρόλο της εταιρείας, έφθασε στο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο έδωσε ένορκη κατάθεση στο προξενείο της Φλόριντας των ΗΠΑ με βάση τις γραπτές ερωτήσεις που έστειλαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα