Το ιταλικό χωριό που φορολογεί τους τουρίστες

'Όσοι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφθούν ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Ιταλίας, το Μπανιορέτζιο, θα πρέπει να βάλουν το... χέρι στην τσέπη...

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση σε συνδυασμό με τις φθορές των κτιρίων του χωριού από σεισμούς και κατολισθήσεις ανάγκασαν τον δήμαρχο να... φορολογήσει τους τουρίστες.
Σύμφωνα με την βρετανική ταμπλόιντ "Telegraph", οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν εισιτήριο κατά την είσοδό τους στο χωριό καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ προκειμένου
να θαυμάσουν από κοντά τις ομορφιές του.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την συντήρηση μουσείων και άλλων ιδρυμάτων.
Οι κατολισθήσεις βράχων, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, έχουν προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές σε διάφορα κτίρια.
Για τις επισκευές των κτιρίων αυτών θα χρειαστούν αρκετά χρήματα, για το λόγο αυτό ο ο δήμαρχος της πόλης εμπνεύστηκε από την Βενετία, ο δήμαρχος της οποίας είχε πρώτος την ιδέα όμως τελικά δεν την έκανε πράξη μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων.
Tο Μπανιορέτζιο, που απέχει 100 μίλια βόρεια της Ρώμης, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές και από ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει κατά καιρούς την περιοχή.
Έχει 15 μόνιμους κατοίκους αλλά το καλοκαίρι, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα που επικαλείται τον δήμαρχο του χωριού, φθάνουν τους 100 .
Στο γραφικό αυτό χωριό υπάρχει κι ένα κάστρο που έχει κτιστεί τον 14ο αιώνα και αυτό που εντυπωσιάζει είναι τα υπόγεια σπήλαια που βρίσκονται στα θεμέλιά του.
Keywords
Τυχαία Θέματα