Τοπικές χιονοπτώσεις-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί του Ν. Γρεβενών…

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημι- ορεινά στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ θα υπάρξουν βροχές ή χιονόνερο στην υπόλοιπη χώρα. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα....

Αττική:Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά
και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 02 (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με παροδικές ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 06 (-06) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 (-03) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 (-03) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με βροχές και χιόνι θα σημειωθούν στα ορεινά και τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 βαθμούς Κελσίου και βαθμιαία πτώση τοπικά στους 05 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνι
Keywords
Τυχαία Θέματα