Τρεις κάλπες θέλει η κυβέρνηση

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα την Τρίτη, θα αποφασιστεί πόσες κάλπες θα στηθούν για το ποια πρόσωπα θα παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"...

Σύμφωνα με το MEGA, o γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος εισηγείται στην κυβέρνηση να στηθούν τρεις κάλπες, μία για κάθε πρόταση. Η εισήγηση του κ. Μπαλτάκου στηρίζεται στο άρθρο 155, παράγραφο 2 του κανονισμού της βουλής.
Παραδοσιακά, στις
ψηφοφορίες για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στήνονταν κάλπες ανάλογα με τα πρόσωπα που ήταν προτεινόμενα προς παραπομπή. Συνεπώς, με τον παραδοσιακό τρόπο θα έπρεπε να στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα δηλαδή είναι τα πρόσωπα (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος) που περιλαμβάνονται στις προτάσεις των κομμάτων.
Αυτό που εισηγείται τώρα ο κ. Μπαλτάκος, και στο οποίο προσανατολίζεται είναι να γίνει μυστική ψηφοφορία με τρεις κάλπες που θα αντιστοιχούν στις προτάσεις της συμπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.
Keywords
Τυχαία Θέματα