Τρίκαλα: Έκτακτη οικονομική βοήθεια για τις ζημιές από τις βροχές

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ζήτησε σε υπόμνημα που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο δήμαρχος Πύλης, Κώστας Κουφογάζος....

Αφορμή του υπομνήματος στάθηκε η μεγάλη καταστροφή που υπέστη ο νομός από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.
Μάλιστα, ο δήμαρχος κάνει λόγο για «βομβαρδισμένο τοπίο» με σπίτια υπό κατάρρευσης, κατεστραμμένα αντιπλημμυρικά έργα και δύσκολη πρόσβαση σε χωριά.
Ο Δήμος Πύλης, τις τελευταίες ημέρεςυπέστη σοβαρότατο πλήγμα
από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στην περιοχή. Συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Πύλης, Αιθήκων, Πινδέων, Νεράιδας και Μυροφύλλου του Δήμου Πύλης Τρικάλων, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στις οικιστικές ζώνες των τοπικών κοινοτήτων. Προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να αρθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τους κατοίκους της περιοχής και των περιουσιών τους, η δημοτική αρχή του δήμου Πύλης απευθύνει έκκληση άμεσης χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση των δυσκολιών.
Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή διαβίωση των κατοίκων του Δήμου, που προκάλεσαν οι τελευταίες συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, ζητείται άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 500.000 ευρώ. Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, της οδικής πρόσβασης και μιας πρόχειρης αντιμετώπισης της αντιπλημμυρικής προστασίας, θεωρείται από το δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζο ότι είναι άμεση σε προτεραιότητα και επιβεβλημένη.
Keywords
Τυχαία Θέματα