Β. Κορέα: «Μην περιμένετε καμία αλλαγή»

Στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση μετά την ολοκλήρωση των 13 ημερών πένθους για τον θάνατο του ηγέτη της, Kim Jong-il, η B. Κορέα ξεκαθάρισε προς τη Δύση ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή στην εξωτερική της πολιτική, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.....

«Η Β. Κορέα
δεν πρόκειται να τροποποιήσει την εξωτερική της πολιτική. Θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των υποχείριων δυνάμεων της Ν. Κορέας, να μην περιμένουμε καμία αλλαγή από την πλευρά μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Β. Κορέας.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με τον προδότη, Lee Myung-Bak (πρόεδρος της Ν. Κορέας) και την κυβέρνησή του.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι 13 ημέρες πένθους για τον θάνατο του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong-il, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Δεκεμβρίου από καρδιακή προσβολή.
Το μήνυμα μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό πρακτορείο KCNA και σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, βασικός παραλήπτης ήταν η Σεούλ η οποία τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί σειρά επαφών για την επανέναρξη των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της γειτονικής χώρας.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «πάγωσαν» ακόμα περισσότερο μετά τον βομβαρδισμό ενός νησιού εντός των χωρικών υδάτων της Ν. Κορέας και τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Β. Κορέας.
Ο νέος ηγέτης της ασιατικής χώρας, Kim Jong-un, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια ομιλία από την ημέρα θανάτου του πατέρα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα