Ξεκινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων…


Γράφει ο ΝαπολέωνΣαραντίδης Περισσότερα από 4.300προιόντα σε περίπου 220 δικαιούχους που αντιστοιχούν σε 500 άτομα, εκτιμάταιπως θα διατίθενται κάθε μήνα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, τοοποίο ξεκινά την λειτουργία του. Η τελετή του αγιασμού θαπραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15/3 στις 6 το απόγευμα στον χώρο ο οποίοςπαραχωρήθηκε από την Ι.Μ.Γουβερνέτου στην οδό Περίδου 27. Ο χώρος ανακατασκευάστηκεκαι διαμορφώθηκε κατάλληλα, ενώ στόχος του Δήμου είναι η συνεχής λειτουργία τουΠαντοπωλείου,καθώς όπως είπε... στο Flashnews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος
ΧρυσούλαΧατζηδάκη « ξεκινήσαμε αυτή την δράση κάποιους μήνες πριν, σε έναν χώρο πουπαραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Γουβερνέτου , ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ο χρόνοςήταν απαραίτητος για να γίνει αυτό.

Σε αυτό το διάστημαεργαστήκαμε σκληρά για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία του ΚοινωνικούΠαντοπωλείου, καθώς σε περίοδο κρίσης αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν θέλαμε ναξεκινήσουμε μια νέα δομή για ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων, χωρίς αυτή ηδομή να έχει συνέχεια.
Έτσι τώρα το ξεκινάμε μετην βοήθεια πολλών επιχειρήσεων ,πολιτών, της σχολικής κοινότητας και πολλώνπου μας προσφέρουν τρόφιμα.»
Βασικός σκοπός του Δήμου,είναι το Παντοπωλείο να μην αποτελέσει έναν χώρο «διανομής τροφίμων», αλλά ένα– πραγματικά – Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο οποίο οι δικαιούχοι να μπορούν να«ψωνίζουν» με αξιοπρέπεια εκείνα που τους είναι αναγκαία για την οικογένεια καιτο σπίτι τους.
Οι δικαιούχοι
Η κα Χατζηδάκη ανέφερε στοFlashnews.gr ότι «μέχρι και την περασμένη Παρασκευή η Κοινωνική υπηρεσία τουΔήμου Χανίων είχε παραλάβει περίπου 230 αιτήσεις με τα αναγκαία δικαιολογητικάόπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το Ε 1 , από κάρτες ατόμων μεαναπηρία, από μονογονεικές οικογένειες, κ.α..
Όλα τα κριτήριααξιολογήθηκαν με σύστημα μορίων και έχει ικανοποιηθεί σχεδόν το σύνολο τωναιτήσεων, εκτός από περίπου 10 πολιτών οι οποίοι δεν κατέθεσαν τα αναγκαίαδικαιολογητικά ή δεν συγκέντρωσαν τα μόρια.
Η αξιολόγηση έγινε από τηνΚοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων με τα κριτήρια που υπάρχουν και για τηνκαταβολή των προνοιακών επιδομάτων και από επιτροπή στην οποία συμμετείχεεκπρόσωπος και από την εφορία Χανίων.
Στην συνέχεια οι αιτήσειςεξετάστηκαν και στην διοικούσα επιτροπή , και όλα αυτά θα περάσουν και από τηνοικονομική επιτροπή και από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.
Μετά από μερικούς μήνες,περίπου έξι, θα γίνει επαναξιολόγηση των αιτήσεων καθώς – για παράδειγμα –κάποιοι πολίτες που σήμερα είναι άνεργοι ίσως να έχουν βρεί δουλειά και θαπρέπει να δώσουμε την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να υποβάλλουν αίτηση.»
Η διαδικασία «αγορών» απότο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Σε κάθε δικαιούχο θαδοθούν κουπόνια που θα αντιστοιχούν σε προιόντα τα οποία θα έχουν τηνδυνατότητα να επιλέγουν από τα ράφια του Παντοπωλείου σύμφωνα με τις ανάγκεςτους.
«Επιλέξαμε αυτόν τον τρόποέτσι ώστε οι δικαιούχοι κάθε φορά να επιλέγουν τρόφιμα τα οποία έχουν ανάγκη»επεσήμανε η κα Χατζηδάκη διευκρινίζοντας ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα