Υεμένη: Νεκρός στρατιώτης σε συγκρούσεις με διαδηλωτές

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σήμερα στη Νότια Υεμένη, σε συγκρούσεις με ένοπλους άνδρες που μετείχαν σε διαδήλωση κατά των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν αύριο, δήλωσε στρατιωτική πηγή....

Επτά ένοπλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν επίσης κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε προάστιο του Ντάλεχ, προπύργιο του Κινήματος του Νότου, το οποίο ζήτησε το μποϊκοτάζ των εκλογών,
δήλωσε παράλληλα μέλος του κινήματος, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι στρατιώτες επενέβησαν για να διαλύσουν τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν με τη βία από ένα σημείο ελέγχου του στρατού, φωνάζοντας συνθήματα κατά των προεδρικών εκλογών.

Επτά ένοπλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τους στρατιωτικούς, σύμφωνα με το μέλος του κινήματος. Οι ένοπλοι απάντησαν τότε και άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των στρατιωτών, σκοτώνοντας έναν από αυτούς και τραυματίζοντας έναν άλλον, δήλωσε η στρατιωτική πηγή.
Το περιστατικό αυτό σημειώνεται σήμερα, παραμονή των προεδρικών εκλογών, τις οποίες μποϊκοτάρει το Κίνημα του Νότου, μια αυτονομιστική οργάνωση που έχει κινητοποιήσει τους υποστηρικτές της για να σηματοδοτήσει την αντίθεσή της στις εκλογές.
Στις εκλογές αυτές μοναδικός υποψήφιος είναι ο αντιπρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, βάσει συμφωνίας που υπογράφηκε στο Ριάντ για την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα