Ύφεση βλέπει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και για το 2014…



Σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, προβλέποντας πως το κόστος που συνεπάγεται η κυπριακή κρίση για την ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ....

«Ας προετοιμαστούμε για τα χειρότερα» είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, εκτιμώντας πως βαθαίνει η ύφεση το 2013, αλλά και πως θα συνεχιστεί το 2014, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις των Βρυξελλών και του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών επεσήμανε πως επιβάλλεται ευρύτερη και πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση του προγράμματος, «πέρα από το παζάρι για τα μέτρα και τη δόση» και χρειάζονται πολιτικές για αύξηση της ρευστότητας, ανάπτυξη και φορολογικό σύστημα με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας, καθώς και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Όσον αφορά στις πολυθρύλητες διαρθρωτικές αλλαγές, ανέφερε πως «δεν νοείται να δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην απολυθούν λίγες χιλιάδες επίορκοι του Δημοσίου», τη στιγμή που υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.
Ως προς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, επεσήμανε τον κίνδυνο διάσπασης της Ε.Ε. σε Βορρά και Νότο.
«Κανείς στην Ευρώπη δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και αυτό από μόνο του αποτελεί παράγοντα αστάθειας. Χρειάζεται ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, πραγματική νομισματική ένωση με αμοιβαιότητα ευθυνών και δικαιωμάτων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Keywords
Τυχαία Θέματα