Υπέρ νέας καταμέτρησης των ψήφων στη Βενεζουέλα ο Λευκός Οίκος

«Αναγκαίο και συνετό» βήμα χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος σε ό,τι αφορά στις ψήφους των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη χώρα...

«Δεδομένης της μικρής διαφοράς η οποία καθόρισε το νικητή, η οποία δεν ξεπερνά το 1% και του γεγονότος ότι τουλάχιστον ένα μέλος του εκλογικού συμβουλίου ζήτησε νέα καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων, μια τέτοια κίνηση μοιάζει αναγκαία και συνετή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, στην καθιερωμένη ενημέρωση συντακτών.
Ο κ. Κάρνεϊ συμπλήρωσε επίσης ότι,
κατά την άποψη του Λευκού Οίκου, η βιαστική ανακοίνωση αποτελέσματος και νικητή σε αυτές τις συνθήκες δεν συνάδει με τις προσδοκίες των πολιτών της Βενεζουέλας για ένα «καθαρό και δημοκρατικό αποτέλεσμα».
Παράλληλα και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, τάχθηκε υπέρ της επανακαταμέτρησης των ψήφων στη Βενεζουέλα, καλώντας ταυτόχρονα τις δύο πλευρές «σε έναν εθνικό διάλογο», απέναντι στον κίνδυνο «ενός βαθέως διχασμού και μίας πολιτικής πόλωσης», προκειμένου να «κατευνασθούν τα πνεύματα».
«Αναφορικά με την ανάγκη να πραγματοποιηθεί ένας ανεξάρτητος έλεγχος και μία πλήρης ανακαταμέτρηση των ψήφων, ο γ.γ. Ινσούλσα εξέφρασε την υποστήριξή του σε μία τέτοια πρωτοβουλία κι έθεσε στη διάθεση της Βενεζουέλας την ομάδα ειδικών στις εκλογές του OAS», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού από την έδρα του στην Ουάσιγκτον.
Keywords
Τυχαία Θέματα