Υπό τους ήχους ασθενοφόρων κηδεύτηκε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης



Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης από τον χαμό, στο χθεσινό τροχαίο, του διευθυντή του τοπικού ΕΚΑΒ, μαζί με την «οικογένεια» του ΕΚΑΒ, συνοδεύει αυτή την ώρα στην τελευταία του κατοικία στο χωριό του, Καρωτή Ρεθύμνου, τον Δημήτρη Βουρβαχάκη...

Τη σορό του εκλιπόντος, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, συνόδευσαν η σύζυγος και οι κόρες του, συγγενείς, φίλοι,
εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και συνάδερφοί του από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Λάρισα, υπό τον ήχο των σειρήνων των ασθενοφόρων. Συντετριμμένοι είπαν το στερνό αντίο κατά την εξώδιο ακολουθία που εψάλη στην εκκλησία της Πρωτοσεπτεμβριανής Παναγίας, στον Πετρέ Ρεθύμνου, στον άνθρωπο που τίμησε –όπως αναφέρθηκε- τόσο την κοινωνία όσο και την επιστήμη του και το ΕΚΑΒ.
Όπως κοινοποίησε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Κοκκίνης, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, το τμήμα επειγόντων περιστατικών θα μετονομαστεί σε πτέρυγα Δημήτρη Βουρβαχάκη. Για άνθρωπου που αφήνει δυσαναπλήρωτο, άνθρωπο ακέραιο, αγωνιστή που σεβόταν τα δικαιώματα των ανθρώπων, που προσπαθούσε για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούσαν στο ΕΚΑΒ, μίλησαν συνάδελφοι και φίλοι του εκλιπόντος.
«Η κρητική κοινωνία θρηνεί σήμερα για την απρόσμενη απώλεια δύο επίλεκτων μελών της και στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης, που κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερέβαλαν καθημερινά εαυτόν για να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο συνάνθρωπο» δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.
Οι δύο σοροί των άτυχων φίλων και συναδέλφων, του 49χρονου Δημήτρη και του 47χρονου Βαγγέλη, είχαν τεθεί από χθες το απόγευμα και για ολόκληρο το βράδυ, σε λαϊκό προσκύνημα στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου, απ΄όπου πέρασαν πλήθος ανθρώπων από όλους του νομούς της Κρήτης.
Αντί στεφάνων και ύστερα από έκκληση της οικογένειας Βουρβαχάκη, τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, στην Παγκρήτια Τράπεζα (σσ. αριθμ. λογ. 770836-0).
Η σημερινή μέρα βρήκε όλους να μιλούν πως πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδικός άξονας, που να πληροί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για την ασφάλεια οδηγών και πολιτών. Ταυτόχρονα, να αποδώσουν οι προσπάθειες του εκλιπόντος για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον Πετρέ Ρεθύμνου επί της εθνικής οδού.
Keywords
Τυχαία Θέματα